Bij bestelling van 2 dezelfde artikelen via het formulier of de mail krijg je 10% korting met onze VoorPAARsactie!
Vragen? Bel ons op 03 291 00 30

Primeur in België met een Athletic Skills Model zaal bij PXL in Hasselt

Sport en beweging naar een hoger niveau! Sterk staaltje innovatie met de komst van de Athletic Skills Model zaal in Vlaanderen, een MultiBall spelwand en een sportvloer met hypermoderne LED belijning! 

Tijdens de opening werd meteen fanatiek gesport samen met Minister Weyts van Onderwijs en Sport - Foto: Hogeschool PXL Tijdens de opening werd meteen fanatiek gesport samen met Minister Weyts van Onderwijs en Sport - Foto: Hogeschool PXL

Het ASM zet voet aan de grond in België

Op de hogeschool PXL in Hasselt kunnen studenten en lokale sportverenigingen voortaan aan de slag in compleet opnieuw ingerichte sportzalen. De nieuwe faciliteiten, gerealiseerd door Janssen-Fritsen, bieden de gebruiker nieuwe innovatieve vormen van sport en beweging. Zo heeft PXL een primeur te pakken, want de hogeschool herbergt als eerste in Vlaanderen een Athletic Skills Model (ASM) zaal! Daarmee zet dit populaire beweegconcept ook voet aan de grond in België en kunnen steeds meer mensen beginnen met het ASM!

Aan de slag met uitstekend materiaal

In de ASM-zaal is een Elite Comfort 20 vloer gerealiseerd met ASM graphics, als ook een ASM hoekbasket, twee ASM gasveerbaskets en een calisthenics-systeem met ASM-aankleding. Het Athletic Skills Model is gestoeld op de basisgedachte dat veelzijdig bewegen zorgt voor een betere fysieke en mentale ontwikkeling. Met de Schijf van 10! presenteert het ASM tien basisvormen van bewegen, die tijdens de speciaal ontworpen oefeningen tegelijkertijd worden aangesproken. Met de toestellen en producten in deze ASM-zaal kunnen gebruikers op de ASM-manier sporten en bewegen.

MultiBall voor immersive gaming en bewegen

Daarnaast is de ASM-zaal uitgerust met een MultiBall spelsysteem. De MultiBall is de volgende innovatieve stap in gamificatie binnen de turnzaal. Spelletjes spelen is een uitstekende motivator voor mensen om te sporten en te bewegen. Het systeem bestaat uit een projector, spelwand, geluidssysteem en een dieptecamera die aanrakingen en de positie van gebruikers in de zaal registreert. De MultiBall zorgt voor een immersive game ervaring – waarbij tegelijkertijd flinke fysieke inspanning wordt geleverd. Win-win dus!

Aan de slag met de MultiBall - Foto: Hogeschool PXL Aan de slag met de MultiBall - Foto: Hogeschool PXL

De Minister poseert met de studenten voor een foto samen met het ASM calisthenics systeem - Foto: Hogeschool PXL De Minister poseert met de studenten voor een foto samen met het ASM calisthenics systeem - Foto: Hogeschool PXL

Met de LED belijning kan de vloer worden aangepast voor verschillende balsporten en oefeningen Met de LED belijning kan de vloer worden aangepast voor verschillende balsporten en oefeningen

Sportvloer met LED belijning

Ook met de ontwikkeling van sportvloeren staan we niet stil. Zo’n 1550 m² oppervlakte in PXL werd door Janssen-Fritsen voorzien van een nieuwe vloer, vlakelastisch klasse 2, met een zeer bijzonder extra element: LED belijning! Daarnaast is de vloer voorzien van alle benodigde grondvoorzieningen voor alle bekende balsporten.

Ook is de zaal ook uitgerust met 6 nieuwe wandbasketdoelen. Ook de turners komen aan bod in de nieuwe zaal: een klimtouwrail met 10 touwen, een 3-voudige unit met 6 turnringen en een FlexoClimb wandrek (elektrisch aangestuurd met een verticaal en horizontaal klimkader).

Codewoorden

Hogeschool PXL Hasselt is het resultaat van een prachtig staaltje innovatie. Om de Vlaams Minister Ben Weyts te citeren: “Sporteducatie, sportpromotie en sportinnovatie zijn de codewoorden”.

Meer informatie?

Kunnen wij jou ook helpen bij het (her)inrichten van jouw sportaccommodatie? Kies dan voor een kennismakend gesprek met een van onze vertegenwoordigers. Zij praten jou graag bij over alle mogelijkheden voor producten, toestellen en basiselementen van een sportzaal. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Wil je meer informatie over de MultiBall? Klik dan hier! Meer informatie over het Athletic Skills Model lees je hier.

Ja ik wil graag meer informatie over zaalinrichting
Contactgegevens
* Dit veld is verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
Privacy *