WK 2013 Antwerpen

Na het WK 2010 in Rotterdam en het EK voor dames 2012 in Brussel worden de Nederlandse en Belgische gymfans opnieuw verwend met een topevenement in eigen streek. In het najaar van 2013 is Antwerpen gaststad voor het WK artistieke gymnastiek dames en heren.

De wedstrijden zullen plaatsvinden in het Antwerpse Sportpaleis van 30 september tot en met 6 oktober 2013.

Ook het allereerste WK gymnastiek werd in 1903 in Antwerpen georganiseerd. Na exact 110 jaar zakken de beste gymnasten ter wereld opnieuw af naar de koekenstad. Daarnaast werd de oprichter van de FIG (Internationale Gymnastiekfederatie) Nicolas J. Cuperus in Antwerpen geboren. Ook Gent mocht in 2001 al eens een WK gymnastiek organiseren.

Artistieke Gymnastiek is één van de moeilijkste en internationaal meest prestigieuze Olympische sporten. Het WK artistieke gymnastiek voor dames en heren is, na de Olympische Spelen, de belangrijkste en grootste turncompetitie met deelname van de beste seniorgymnasten (vanaf 16 jaar) ter wereld. Alle wedstrijden en finales vinden plaats in het Sportpaleis. Er zal geturnd worden op de toestellen van Janssen-Fritsen.

Het WK in 2013 zal georganiseerd worden door de GymnastiekFederatie Vlaanderen (Koninklijke Belgische Turnbond), die in 2012 eveneens het EK voor dames organiseerde in Brussel. Antwerpen verwacht ongeveer 300 gymnasten uit een 70-tal  landen en meer dan 40 000 toeschouwers. Dit WK valt in het jaar dat Antwerpen de prestigieuze titel van Europese Sporthoofdstad mag dragen.