3 tips voor een veilig schooljaar

25 Augustus 2020

Het nieuwe schooljaar of seizoen staat weer voor de deur. Er is zoveel om rekening mee te houden. We geven graag wat tips om je op weg te helpen.   

Desinfectie
Handen wassen blijft belangrijk. Daarbij kan desinfectie zorgen voor extra hygiëne.

Naast desinfectie spray voor sporthallen is er ook magnesium crème, die met 40% alcohol een desinfecterende werking heeft.

Is er een risico inventarisatie plan opgesteld? En is de verbandtrommel nog geldig en compleet? Lees ook 10 zaken waarop een gymzaal voorbereid moet zijn.
Lees ook het protocol van BVLO over de heropening van bewegingsonderwijs.


Is de sporthal onderhouden?
Je moet er als eigenaar van een sportaccommodatie niet aan denken: een ongeluk met een van jouw sporttoestellen. Als er sprake blijkt te zijn van nalatig handelen met betrekking tot de zorgplicht, dan kan de eigenaar aansprakelijk worden gesteld.

Inspectie
Voldoet alles nog aan de eisen? TÜV Nederland heeft een inspectiemethodiek ontwikkeld, T-SPEC,. Daarin zijn alle Europese normen van de veiligheid van sporttoestellen verwerkt. TÜV heeft de monteurs van Janssen-Fritsen opgeleid en geëxamineerd zodat zij inspecteren volgens de T-SPEC-methodiek.

Onderhoud
Onderhoud is van belang voor de levensduur van je toestellen. We hebben uiteraard aangepaste richtlijnen voor onderhoud n.a.v. de coronacrisis.


Is de berging in orde?
Tijd om de berging weer op te ruimen, zodat alles binnen handbereik is. Hangen er opberghaken en zijn er opbergwagens?

Gebruik belijningstape om vlakken aan te brengen op de vloer van de berging. En hang daarbij een foto op van de berging in opgeruimde staat. Zo hebben alle toestellen een vaste plaats en is het voor iedereen zichtbaar op welke plek de toestellen horen te staan.

Berg springplanken zodanig op dat ze het minst slijten, maak handige markeringen op je springkast, en zorg ervoor dat de herenbrug van de spanning af staat.

 

Advies nodig? Neem contact op met onze product specialisten