Start met de basis, zoals klimtouwen!

08 Mei 2019

De inrichting van een sportzaal begint met een solide basis. Kies voor de vaste oplossingen van Janssen-Fritsen! Zoals onze klimtouwinstallatie, een multifunctioneel en veilig klimtoestel!

Klimtouwen 1

De klimtouwinstallaties van Janssen-Fritsen bieden legio mogelijkheden voor de fysieke ontwikkeling van het kind. Zo kunnen er niet alleen klimtouwen, maar ook touwladders en knopentouwen aan de rail worden bevestigd. Deze worden opgehangen aan soepel lopende rolwagens.

Door middel van het ingenieuze blokkeringssysteem kunnen de touwen op elke gewenste positie vastgezet worden. Afhankelijk van de plaats in uw zaal, heeft u de keuze tussen een klimtouwrail met of zonder bocht.

Met de klimtouwrail van Janssen-Fritsen beschikt u over een multifunctioneel en veilig klimtoestel!

• Als alle touwen in de zaal zijn getrokken, hangt elk touw recht onder de bevestiging van de rail aan het plafond. Dit komt de veiligheid én de duurzaamheid van de rail ten goede.

• Indien u slechts een beperkt aantal touwen de zaal intrekt, dan kunt u deze door middel van ons ingenieuze blokkeringssysteem toch vastzetten, zodat de afstand tussen de touwen maximaal gewaarborgd blijft tijdens het klimmen.

• De touwen zijn voorzien van slijtvaste loopwagens waaraan naast klimtouwen ook knopentouwen en touwladders kunnen worden gehangen voor nog meer mogelijkheden.

Klimtouwen 2

Veiligheid: de geïntegreerde blokkeerinrichting

De blokkeerinrichting, die bij Janssen-Fritsen standaard is aangebracht in de rail, zorgt ervoor dat de uitgetrokken touwen in elke stand kunnen worden geblokkeerd. Daardoor kunt u het door u gewenste aantal touwen de zaal intrekken en ze vastzetten.

Tijdens het klimmen kunnen de touwen dus niet verschuiven, zodat u te allen tijde een veilige klimsituatie heeft.

Differentiatiemogelijkheden

De klimtouwinstallatie kan desgewenst worden uitgebreid met touwladders die aan dezelfde rail worden bevestigd. Met behulp van in de vloer te monteren grondbusjes kunt u de touwladder aan de vloer afspannen. Zo kunt u verschillende klimvormen naast elkaar toepassen.

Obstakelvrije opberging

De klimtouwen kunnen eenvoudig achter een speciale opbergbeugel worden opgeborgen. Indien u de wanden obstakelvrij wilt houden, dan kunt u kiezen voor een inbouwnis. De opbergbeugel wordt dan in de nis gemonteerd die u met een vlakke deur kunt afsluiten.

Kunnen wij u voorzien van meer informatie? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag verder.