Officiële opening Topturnhal Gent

13 Maart 2018

Op 12 maart werd de compleet vernieuwde Topturnhal in Gent officieel geopend door de minister van Sport dhr. Muyters. Lovende woorden werden gesproken, zo sprak de minister dat het ''de mooiste turnhal van West-Europa'' is geworden.

Met een investering van 1,5 miljoen euro is de vernieuwde turnhal volledig ingericht met nieuwe toestellen, uiteraard geleverd door Janssen-Fritsen. Tevens is er een onderhoudscontract afgesloten, dat ervoor zorgt dat de topturnhal continu in topconditie zal blijven. De minister van Sport gaf aan dat met de komst van de vernieuwde turnhal de turnprestaties alsmaar beter zullen worden, maar dat dit ook een stimulans zal zijn om jongeren meer aan het bewegen te krijgen.

Topturnster Nina Derwael was ook aanwezig bij de feestelijke opening in Gent. De winnares van de gouden medaille op het EK gymnastiek was erg blij met de vernieuwde turnhal. ''De nieuwe toestellen sluiten beter aan op de toestellen die voor (inter)nationale wedstrijden worden gebruikt'', vertelde ze vol trots. Daarnaast is de turnhal voorzien van een videomonitor, zo kunnen de gymnasten hun prestaties tot in de puntjes analyseren.

Bekijk via onderstaande link de vernieuwde topturnhal in Gent.

Bekijk Topturnhal Gent