Kies de juiste turnmat

17 September 2018

Het inkopen van materiaal is niet altijd makkelijk. Er spelen vaak heel wat belangen mee. Budget, gebruiksgemak en beschikbare ruimte zijn zaken om over na te denken vóór de aanschaf van nieuw materiaal.
Het is een investering, en je kan het geld maar één keer uitgeven. Goede informatie is daarom de sleutel voor de juiste beslissing. Er zijn verschillende soorten matten. We zetten even de belangrijkste op een rij.

Janssen-Fritsen Handy Grips: makkelijk de mat verplaatsenTurnmatten herkent iedereen wel van de gymles op school. Multifunctioneel in gebruik,
koppelbaar en met ingewerkte richtloper. Aan de achterkant hebben ze handy grips; twee handvatten waarmee de mat
gemakkelijk verplaatsbaar is.
Bovendien hebben we een handig ezelsbruggetje bij deze matten: lichtblauw is lichtgewicht!

De naam landingsmat zegt alles al: deze matten zijn bedoeld om op neer te ploffen. Na een oefening wil je zacht landen. En de kwaliteit van die landing ligt aan de vulling. Om te landen vanaf grote hoogte heb je bijvoorbeeld een dikke mat nodig. Deze zorgt voor een stabiele landing.

De lange mat is de duizendpoot onder de matten. Hij is geschikt voor het oefenen van sprongen, handstanden, zweefstanden en radslagen, en nog veel meer. Op recreant niveau, maar ook selectie niveau wordt de lange mat gebruikt. Op een bepaald niveau selectieturnen wordt de lange mat ingeruild voor een turnvloer.

Is dit al bekende kost? Vergelijk de technische details en kies de juiste turnmat of landingsmat.