Bouw eerste Beweegbox in de startblokken

10 April 2017

In de loop van dit jaar start de gemeente Amstelveen met de bouw van de eerste Beweegbox.

Zowel de Beweegbox als een nieuwe turnhal worden gerealiseerd bij de huidige Goudsmithal in Nederland. De Beweegbox is een innovatief concept voor gymzalen, gebaseerd op het moderne bewegen en wordt ondersteund door De Gymnastiek Unie.

 

Schepen van sport Peter Bot: “Ik was direct enthousiast over het plan van Sportbedrijf Amstelveen dat ons sportbeleid uitvoert om een klassieke gymzaal te vervangen door een Beweegbox. In een Beweegbox kan op een interactieve manier bewegingsonderwijs worden gegeven. Een multifunctionele ruimte aangepast aan de wensen van deze tijd. Ik ben er trots op dat de eerste Beweegbox in Amstelveen komt en zie uit naar de opening ervan.”

Beweegbox
Uitdaging, interactie, beleving en toegankelijkheid staan in de Beweegbox centraal. Deze slimme ruimte met een flexibele inrichting past perfect bij zowel traditionele, moderne en toekomstige bewegingsvormen.
Embedded Fitness, dans, een beweegparcours, klimmen, judo, freerunning of yoga: het is allemaal mogelijk in de Beweegbox.
Flexibel door de vierkante sportvloer in de sporthal in vieren, drieën of tweeën te delen. De toestellen en installaties zijn allemaal al in de ruimte aanwezig. Door de hoeveelheid aan sporten die er gegeven kunnen worden, kan er van jong tot oud gesport worden in de Beweegbox. Een leven lang bewegen!

Meer weten over de Beweegbox? Neem contact op